Dieren

Wat is dat toch met plastic dieren bij woonboten aan de Vechtdijk? Vandaag dook ineens een Nijlpaard op in de Vecht, waarschijnlijk een vriendje van de 1-april-meeuwen. Maar nu is de gever een onbekende.

SONY DSC

Een gedachte over “Dieren

  1. Bert

    Goh, leuk, denk je bij zo’n verhaal. Maar dan slaat de twijfel toe. Is dit een plastic nijlpaard uit het tuincentrum? Is hier niet meer aan de hand? Nader onderzoek werpt een ander licht op deze vondst.
    Het gaat hier vermoedelijk om de lang geleden uitgestorven noordelijke familietak. Deze vrij zeldzame variant van het tegenwoordige nijlpaard, onder wetenschappers bekend als de Hippopotamus Trajectium, heeft de ijstijd niet overleefd. Over zijn bestaan zijn alleen verhalen van reizigers bekend. Naar verluidt zou er vroeg of laat een fossiel kunnen opduiken, mogelijk in geplastificeerde vorm als gevolg van de bijzondere huidkenmerken van het dier.
    We moeten hier dus zuinig op zijn en bijvoorbeeld voorkomen dat binnenkort ter hoogte van nummer 324 een bordje verschijnt waarop een patatje hippo wordt aangeprezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s