Baggerbrief

Er is onrust ontstaan onder de bewoners van de woonboten. Een aantal van hen heeft een brief ontvangen van Waternet, enkelen hebben bezoek gehad. Er is plotsklaps door Waternet een besluit genomen dat er in deze fase van het project niet meer gebaggerd zal worden op de ligplaatsen als de woonboten tijdelijk weg zijn. Het baggerponton zal niet meer heen en weer gevaren worden.
Het baggeren langs de oevers zal hervat worden als de werkzaamheden van de gemeente klaar zijn, wat betekent dat te zijner tijd de betreffende circa 35 woonboten een tweede keer verplaatst zullen moeten worden.
Bewoners zijn het met de gang van zaken niet eens, er zal opnieuw veel extra overlast ontstaan. De gemeente heeft een e-mail gestuurd naar alle betrokkenen, er is een informatie-avond georganiseerd. Intussen is het baggerponton nog dichtbij aan het werk in de richting van Oud Zuilen.
Update 17/06/2014:
Tijdens een informatie-avond werd bekend gemaakt dat (na veel e-mailreacties van bewoners) er een oplossing gezocht en gevonden is. Er zal toch gebaggerd worden op de ligplaatsen als de woonboten tijdelijk weg zijn.

SONY DSC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s