Waterverplaatsing

Met iedere schep verdwijnt er een zootje bagger uit de Vecht en zal de rivier uiteindelijk dieper en schoner worden. De baggeraar gaat netjes te werk, maar kan het bewegen van de woonboten niet voorkomen.

SONY DSC

Tijdens het baggeren ontstaat een forse waterverplaatsing, waardoor de woonboten schommelen en er bovendien grote krachten op de afmeersystemen komen. Over het effect van die krachten en de risico’s daarvan hebben bewoners contact gehad met Waternet, waarna besproken werd dat de afmeersystemen gecontroleerd dienen te worden en zonodig tijdelijk verstevigd door de aannemer, met bijvoorbeeld spanbanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s